There was an error in this gadget

Friday, October 31, 2008

M O D E L

ola..hurm..arini cha adew tugas terbaru yang masih lagi fresh macam pisang panash..hahahaha...hurm..ptg ni cha kne makeupkan senior foto untuk fotoshot kat batu gajah..hurm..bertambah2 peluang rezeki cha bulan ni.hurm..alhamdulillah..tapi yang tak besh dan merisaukan cha is, esok adew paper..BEL311(preparation for MUET)..penin..da la 1st batch yang gne format baru...huhu..mmg penin tahap cipan lorh...susa2..t tapew.cha akan wat yang terbaik..woh ye...pasal tema petang ni alah wedding..n yang beshnyew..ari tu cha shot kat Kelly Castle dengan tema wedding gak..hahaha..petang ni dengan tema yg same tapi model lain kami kne shot kat batu gajah dengan tema wedding in da jungle...hahahaha...ala2 tarzan..hooooooo....hehehe..tapew la..yg tu sume tak kisah...yang penting skang pengalaman yang cha timba..hurm..insyallah..kalau cha betol2 berminat dalam dunia solekan ni..pasti akan berjaya kelak seperti Nurul Shukor, Najeeb n klu baly nk popular macam Sutan..hehehe..hope impian jadi nyata...













-ANTARA SHOT YANG DIAMBIL DI KELLY CASTLE-

Thursday, October 30, 2008

C I N T A @ H A T E





cinta boley ditafsirkan negan bermacam2 maksud...dan cinta juga boleh ditujukan pada sume owng n bende...cinta pada tuhan, cinta pada nabi, cinta pada keluarga, cinta pada kawan, cinta pada haiwan, cinta pada buku, pada alam, pada sume...sumenyew..sumenyew...hurm...ape maknenyew cinta?...satu perasaan dimane kita menyayangi dengan sepenuh hati terhadap sesuatu benda..tidak kira hidop atau mati...cinta akan hadir kalau benih yang disemai dari benih yang betul2 ikhlas dari hati yang murni...denagn paksaan..benih cinta yang kita semai tidak akan tumbuh dengan subur...cinta bukan hanya untuk mainan hidup..tapi cinta adalah untuk selamanya..kita boleh mati dengan cinta...kita boleh gemok dengan cinta..kita boleh sensara dengan cinta dan kita juga boleh bahagia dengan cinta...macam manew?..hanya satu rahsia yang dapat menolong menghidupkan cinta iaitu dengan keikhlasan dari hati yang murni, tiada kecurangan dalam hubungan, n buakn paksaan untuk mendapat cinta..hati manew yang tidak boleh terima cinta kecuali hati yang mati akibat deraan cinta...akibat deraan cinta datangnya benci..benci??ape tu?...benci juga adalah perasaan yang hadir dalam diri iaitu perasaan tidak suka dengan sepenuh perasaan..kenape boleh benci?..hurm..jawapannya hanya anda saja yang tau...tepuk dada tanya hati...ikutkan hati mati, ikutkan rasa binasa..jadi sebagai khalifah di bumi Allah yang mulia ni...banyakkanlah berzikir serta m,emuji kekuasaan Allah..Hanya dengan-Nya kita mampu untuk menentukan masa depan kita...insyaallah..tuhan pasti menolong orang yang berada didalam kesusahan...jangan paksa diri untuk dicintai...cintai owang yg mencintai kita..dan jangan cintai owng yang tak mencintai kita..sesungguhnya cinta adalah punca kita mencintai cinta..

M Y . F I N A L . C O S T U M E

hurm...ya ALLAH..syukran2...alhamdulillah..pre-xsesent td sib baik lect tak koment banyak..tp ok la...dew gak yang tersentap ngn lect sbb sala pilih subjek metter...hurm..adew gak yg pandai tipu lect ckp bebukan..hehehe...pape pown..bialah..jnji cha da slesai kan pre-xsesment td..hurm..skang ni costume cha baru jew siap dalam 70%..banyak gilew lagi...hurm..sayapnyew takwat lg, sisik tak siap tampal, lengan tak wat finishing lagi..arghh..penin la..tapew la..jnji lect ske ngn ma design..hurm..cha bukan terlalu berharap..tp klu da nmenyew manusia, sapew yg tak nk kte pnyew yg terbaik...huhu...mcm cha gak..cha nk snagt baju cha dapt msok junior diploma show...hurm...apew tu..juniotr diploma show is fesyen show untuk design2 yg berjaya menawan hati lect mse final xsesment...huhu..da r fesyen show kli ni gran bangat!!..huhu...sbb kmi rancang nk wat malam..berbanding ngn sem2 sebelumnye...sume wat siang n kat tempat yg sme...tp untuk kte owng..kali ni kami wat kat tempat yg lebih santai n meriah...hehehe...meletop adik2..cha diamanahkan untuk memegan jawatan seagai makeup artist untuk model2 tu...huhu..ramai..30 owng cha kne mekap...n dijangkakan cha kne start mekap kol 2ptg...sbb event stat kol 830 mlm...huhu..penat glew bhaby...tp tapew...cha yakin cha boley...cayox2!!



.A N T A R A . H A S I L . K E R J E. C H A . K A T . S T U D I O.

Wednesday, October 29, 2008

P R E--X S E S M E N T

hurm..arini 30 oktober 2008 adalah hari yang plaing menakutkan kepada semua dak2 fesyen part3 sbb arini adelah hari 1st untuk pre-xsesment.hurm...macam2 gelagat adew...adew yg tak siap...adew yg susa hati..adew yg merayau mencari mangsa...adew yg tengah banggew sbb da siap...eeeee...geramnyew...macam bahby...lalalala...tp tapew..ni baru xses yg pertame...jgan wisau lah lolz..Pn.Zolina juz nk tngok progres jew..huhu...sedang sibok2 xses tetbe kami kne mas studiow yg ami da sepahkan tu n bunag segale kesan spray yg adew..adoi..penat...hurm..teaksew la mengerah tenage untuk sume tu...sbbpuan bgamaran..klu tak berseh..mark diew potong 50%..arghhh..tamooo...tanak puan...hurm.sib baik puan ok pash tu..lu ta..tak merasew la nk A+...huhu..nangish!!

Monday, October 27, 2008

S A P E.N A K.K A H W I N ? ? !

tak lame lg da nk cti da...keje mmg melambak gle cti ni...tiap minggu adew jew custemer nk kawin.sampai adew yg cha tepakse tolak sbb tak ckup kaki tangan..hurm...butik cha wat kat umah jew...tp mmg banyak pilihan...ngn harge yg cha tawarkan memang berpatutan..setakat ni tadew lagi la pelanggan yg tak puas hati ngn layanan kami..insyaallah satiap bulan kami adew new stok yg kami tempah kat batam indonesia..hurm...care kami berniaga x sme mcm owng lain..contohnye klu kamia dew baju yang da dipakai 3 atau 4 kali kami akan jual kepada butik2 lain dengan harga yang berpatutan..cre ni supaye pelanggan tidak cepat muak dengan koleksi kami...aksesori pown kami akan cari yang terbaru setiap bulan..itu lah rahsia perniagaan kami sehingga kami berjaya..




















-INI DIANTARA CONTOH PELANGGAN CHA-



-CONTOH HANTARAN YANG CHA GUBAH-

Saturday, October 25, 2008

P.E.N.A.T
















hurm..arini mmg penat gile bhaby nk mampos...masok ni da 3 ari da bekampung kat studiow ni...skang sedang sibuk siapkan final pwojex...arghhh...nex week da kene anta...sib bak ari isnin cuti...klu tak huh...nangish tak belagu ngn air mate la cha ni...hurm..nape cuti ek...woh...lupe lak...SELMAT HARI DEPAVALI KEPADA SEMUA YG MENYAMBUTNYA..MAAF ZAHIR DAN BATIN..IKHLAS DARI CHA..hehehe...macam hagi rayew lah plak...pape pown happy depavali r...hurm...bebalk pasal penat...adoi...penat..mmg sangat penat..tak tau nk citew camnew da...asyik kua masok je minggu ni...beli tu beli ni..arghhh..tak cukup duit....hurm...baru jew last week mama masokkan Rm300...tp mmg duit tu adik beghadik ngn air...sebab mengalirnyew lagi laju dari air..hehehe...ni diantara bebarang dan kos bayaran yang telah dibuat...





tudung saji 3buah RM45.00





kain coklet cotton 5meter RM17.50





kain oren cotton 3meter RM10.50





kain kuning cotton 3meter RM12.oo





kain hitam satin 2meter RM 3.00





spray hitam 1botol RM 5.50





spray kuning 1botol RM 5.50





board 1keping RM 2.50





maskin tape 1gulung RM 2.50





getah pinggan 2meter RM 1.00





kain net hitam 5meter RM 10.00





kertas kuning 20 helai RM 4.00





kertas tranparent 3helai RM 1.20





paku 1/2kg RM 4.00





makan selama seminggu RM20.00





topup RM20.00





------------





RM141.70





=========










lebih kuwang camtu lar..hurm...tp skang ni kat dalam akaun tinggal RM50..hurm...manew hilangnye lagi ek?? pening r klu tak reti nk manage duit ni...





hurm...masaalah2...tu skang cha da tamo pk..yg penting skang ni cha dapat slesaikan projex ni secepat mgkin...da malash nk pk da....nex week da final exem...hurm..pastu fesyen show..pening2....















Tuesday, October 21, 2008

hari ni nk kate bowink tak la sngat...tap besh gak sbb diz week last week untuk klas...hurm..klu nk dikire2 ikot jari tak lamew lagi jew da nk cuti sem...arghhh..ingat dapat la cti sangat..tetengok list da full untuk makeupkan ma pelanggan...arghhh...besh la dapat duit tapi tabeshnyew sbb leteh...hurm..tapew la..demi pengalaman sanggup wat pew jew...hurm...semalam macam2 bleku...baru je kuakan rm100..tup tup tengok da abeh...hurm..napew duit cepat abeh ha??hurm...kalau r daun tu leh jadi duit...hehhe...kaye pokcik!! kaye!!

about ME!!




hurm..nafink special.hahah...insan biasa yang bergelar manusia..sentaiasa diselubungi macam2 masalah.ade yag kecik..adew yg besa..ade yg senag nk handle n adew gak yang payah nk slesai..bukan madah sebarang madah..tapi madah berbaik kate..hehehe..


pape pown im MUAHMMAD SYAFIQ BIN SAHAK..hurm balay panggil jew me CHA!..caharout..hehehe..tadew la...hurm dilahirkan pada 8 FEBUARI 1989 di Hosptal Besar Seremban..skang da tukan name..sedang menuntut di UiTM PERAK sebagai warga FAKULTI ART N DESIGN in Fesyen Department..insyaalah kua nnt ingin mmenjadi de besh fesyen designer...napew??..tipu la klu tadew niat nk glam disamping artis2..tapi macam ni wat satu kejutan untuk pewent n kekawan yg cha pown mamapu untuk berjaya...huhu...adew klas r!! hurm...n mgkn gak ingin membantu keluarga. normal r bagi anak sulong...


hurm...berpewatakan ceria,hapy go lucky,tak memilih kawan, tak sobong ngn apew yg cha dew skang,n setia..kenape perlu setia??sbb setia kta mampu untuk teruskan kehidupan bia pown macam2 masalah datang rite...


yang penting kita hepy dengan care kehidupan kita..itu rahsia paling berguna..shopping is ma hobby,kua ngn yg tersayang xtvt mase lapang,hangout ngn kekawan waktu boring...karoke waktu tengah banyak duit..hehe...cha lahir dalam keluarga sederhana,simple but nice...lahir daam family yg ramai GURL...sbb dlm femly tu cha ngn ayah je laki...


yang lain sume GURLdix...opssss...apew lg ek....ramai kawan??blay r gak...


hehehe...


pape pown yg penting dalam hidup is kerjesame...