There was an error in this gadget

Friday, April 24, 2009

kawan vs friend




1)kawan tu bkn mcm main FUTSAL. Mula-mula kejar..dah dapat sepak..

2)kawan tu bkn mcm main SKATE. Mula-mula gosok..lepas tu pijak...
3)kawan tu bkn mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang..

4)kawan tu bknnya mcm PAMPERS.. dah pakai, buang..

5)kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai.

6)kawan tu bkn mcm PELANGI. Hari cerah takde..hujan gerimis baru muncul..

7)kawan tu bkn mcm KERETA. Rosak skit,jual.. ambik kereta baru..

8)kawan tu bkn mcm CHIPSMORE.. kejap ade kejap takde..
9)kawan tu bkn mcm BANK. Bila dah takde duit, pegi kat sana ambik.
10)lagi..... kawan tu mcm ape ye???? Haa..kawan tu mcm AWAK LA. . bila saya hantar msg, awak akan baca msg saya dgn teliti sampai habis.Walau ape pun tanggapan org tentang kawan.. bagi saya, kawan tu penting. Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis, sedih, berduka dan sebagainya. Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan berbincang tentang pelbagai perkara. Yang penting, seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd kawan-kawannya.

Ehem ehem...so siapa kat sini kawan saya?

Kalau kawan paste and sent back lah..tengok sendiri siapa yang betul betul nak buat kawan...

THE STARRY NIGHT final design 04

alhamdulillah..akhirnya selesai jugak la keje 2 untuk subjex design kali ni...
biarpon dalam kedaaan yang agak menyedihkan n banyak komen yang kurang enak didengar n tak kurang juga respon dari rakan2 yang agak tidak puas ati dengan komen yang di lontarkan..
tp cha tetap terima dengan hati yang terbuka dan ambil semua komen tersebut sebagai satu cabaran..
insyaalah tak lame lagi da nk masok sem 5..pejam celik tinggal lagi bapew sem jew kat perak ni...
hurm...insyaalah nex sem kami akan diberi tugasan untuk menghasilkan abtik glam untuk dijadikan evening dress atau koktel...hurm..n hanya batch kami sahaja akan dihantar ke kelantan dan juga terengganu untuk membuat kajian dan ruyjukan bagi mengenali batik malaysia.

Sunday, April 12, 2009

dikala letih

huhu...penat..letih...kusut..musut...ape lg ek...
hurm..sume adew...
da la malam tadi bersama boifwen tersayang..sah2 la...mcm2 berlaku...
pastu bangun plak awal pagi nk g manjung..huhu...1st time pegi manjong sowng2 naik bas...
huh...nk bali smeter 2 je kain tapi...tentatif program nyew kalah nk incharge untuk kenduri kawin...
penat!!!!
naik pulak bas genaral perak ni...
kekadang cha wase dok perak ni macam dok kat india..sebab boleh dikatakan setiap kali cha naik bas...
pemandunya dan bahagian ticketingnya adalah waga india tulin..bukan campuran..hehe...
pastu stok bau plak...
adoi..menusuk kalbu...
kekadang tu cha terpikir...sistem pengurusan pengangkutan kat perak ni tak bagus...
dari bas sampai la teksi...semuanya macam ala2 zaman pra sejarah..hehehe
kalau tang bas tu...lantainye pown stil lantai kayu...
pastu tambangnye pulak..ya Allah..kalah naik bas ekspres....
dari UiTM ke Ipoh cas yang dikenekan ialah RM4 dan keatas...
mana kala cas dari UiTM ke Manjung RM5 dan keatas...
kalau nk diikutkan...macam naik bas yang berkeduduklan tinggi...
tapi pada hakikatnya...alat penghawa dingin poan macam ada tekde je...
euwwww...wat da FISH?
pelik en...pastu yang lagi beshnyew...
ni baru percubaan pertama..
cha try pakai baju ala2 nk g BB...
baise la en..dak fashion...
pastu..dari cha mula kua dari pintu gerbang uitm tu smapai la masok balik ke pintu gerbang uitm tu...
cha rasew macam cha pakai baju terbalik...
tah la...
pelik kew?
kekadang cha anggap perak temapat yang cha dok ni macam penuh ngn owang2 pearak...
hahaha...
tu yang tak besh..tapi yamng beshnyew lak...
tak lame lagi adew digri in fashion kat UiTM perak...
yahoo...
still dok kat perak la camni...
beshnyew...
cha kurang ske skit amik digri kat shah alam...
sbb coz sara hidop kat sana tinggi la...
then...
cha leh join group kebudayan kat UiTM perak  ni sampai bebila...
hehehe...
n yang beshnyew...
UiTM perak adalh universiti untuk studio base je...
mcm AD and AP..
beshnyew..
n coz2 lain akan ditempatkan di UiTM yang baru dibina iaitu UiTM Tapah...
huhu...
tak dapat la nk usha abng2 elok...
tapi tapew...
tak lame lg ade digri..mesti ramai abng2 lagi elok...
hahahah


Sunday, April 5, 2009

PERMULAAN BARU!

dunia khayalan adalah dunia yang paling indah ciptaan sendiri. ciptaan sendiri? ya..ciptaan manusia biasa untuk menjadikan hidupnya penuh dengan warna-warni. ala-ala boleh terbang camtu la. dalam dunia khayalan tu ada macam-macam cerita menarik yang mugkin mampu untuk dikongsi bersama dan kadang kala ia menjadi satu tempat yang sangat rahsia dan sensitif. bagi kita. dunia khayalan  yang di reka dan dicipta sangat indah kerana disana tiada undang-undang untuk membataskan seseorang untuk menjadi siapa pun. lelaki menjadi perempuan, perempuan menjadi lelaki, dan mugkin juga perkara-perkara yang melibatkan syahwat. hahaha...mungkin anda semua faham. sebab tiada undang-undang ditetapkan. itu sebab la kalau dunia khayalan tu dibawa kedunia realiti mampu untuk menyebabakn pelbagai benda buruk akan berlaku. hubungan cinta sejenis juga dalah dunia klayalan ciptaan sendiri yang dibawa ke dunia reality. hubungan sejenis ini pada mulanya hanya khaylan tingkat tinggi ciptaan sendiri, tetapi setelah nafsu mula melempias, maka khayalan mampu menjadi reality tetapi ada undang-undang yang menghalangnya. pandai makan pandai la simpan. cinta sejenis sangat indah dan lebih indah kalau dibandingkan dengan cinta 2 jenis. cinta sejeis adalah cinta yang penuh kasih sayang dan kalau pasangan itu pandai jaga, tentu kekal sampai bila-bila. sebab cinta itu buta. cinta mampu untuk mengubah segalanya. cinta agung adalah cinta cipta dunia khayalan.