There was an error in this gadget

Thursday, November 27, 2008

KENAPA....? MELAYU......?

owng melayu nk jatuh kan melayu sendiri?

owng melayu malu mengaku diri diew melayu?

owng melayu tak reti berbahasa melayu?

owng melayu berlagak pandai sedangakn bodoh 

segalanya?

owng melayu tergedik2 nk jadi owng puteh?


pendapat dari warga myspace...
dari Mr. ANDRO
 beliau menyatakan bahawa...
Nov 27, 2008 7:27 PM
sbb org melayu banyak sgt nak buat PHD... memang ar malu nak mengaku melayu klu ramai anak melayu dah hancur dan ramai melayu jd hamba dadah dan melayu pun ramai sekali yang mengunjungi club belakang pizza hut dkt bukit bintang... memang ar bahasa melayu susah sbb sejak lahir lg kita guna bahasa daerah.. sapa cakap melayu bodoh???mungkin dia pandai dengan satu perkara saja jd dia tunjuk ar pandai... ha3...bagus pun nak jd mcm org puteh.. sbb diorg lebih maju dr kita dan diorg xpernah pun tiru cara org timur dan adat diorg lebih baik dari kita....ha3.. cuma budaya je teruk..tp lebih teruk kita la..sbb kita tiru dan ubahsuai nampak ketimuran..

dari KEYLA (SINGLE)
beliau punya menyatakan bahawa...
Nov 27, 2008 9:49 PM 
xder pegangan agame!!  





dari farieyz_ferdauz
menyatakan bahawa.... 
Nov 28, 2008 12:17 PM
itu sekadar bangsa..
bg aku xde ape yg perlu dibanggakan menjadi seorg melayu pada hari ini..
melayu hanya pd nama..
melayu yg dulunya lantang memperjuangkan dan menjadi panji kepada kesinambungan ISLAM di malaysia kini menjadi perosak bangsa dan agama sendiri..
melayu jugalah yg menggadaikan maruah bangsa..
melayu jugalah yg mencemarkan kesucian ISLAM..
so,xde pe yg perlu dibanggkan dgn MELAYU..
aku bangga menjadi seorg MUSLIM..
kerana masih ramai yg memperjuangkan ISLAM tp semakin ramai yg menggadaikan hak melayu..
Allah tidak memandang kepada bangsa tp ALLAh hanya memandang kepada hati2 yg ikhlas memperjuangkan bangsa berlandaskan syariat akhlak islamiyyah..


dari mael Nov 28, 2008 2:44 AM
menyatakan pula bahawa....
Aku sedih, Kerana aku anak Melayu Yang melihat pada benih2 kehancuran Kaumku sendiri, Meratapi setiap persengketaan antara kaumku sendiri. Aku sedih, Kerana aku anak Melayu, Yang Melihat pada ketidaksuburan perpaduan, Menangisi setiap pertelingkahan yang terjadi sesama kaumku sendiri. Aku sedih, Kerana aku anak Melayu, Yang Meniti hari2 kebinasaan kaumku, Menyesali segala yang terjadi, Kerana Kaumku kini tidak sehaluan. Aku sedih, Terlalu sedih, Kerana aku anak Melayu, Yang sengsara kerana karenah kaumku sendiri, Melihat segala keretakan dan persengketaan, Melihat kelantangan suara dari kaumku sendiri, Yang berpuak, Yang sering menyalahkan satu sama lain.... Sungguh sedih, Kerana aku anak Melayu, Inginkan kesejahteraan dan kebahagian, Yang inginkan senyuman di bibir setiap kaumku dan saudaraku yang lain...... Kerana senyuman itu adalah perpaduan, Persatuan yang Jitu dari sebuah Bangsa Melayu!!!!!!

Monday, November 24, 2008

M U S I M . K A H W I N

    kebiasaannya musim cuti sekolah lah adalah waktu sesuai bagi pasangan yang telah emnyulam percintaan mereka untuk kejinjang pelamin. pada kala itu lah ramai saudara mara serta sahabat taulan akan turun padang untuk memeriahkan majlis yang bersejarah itu. pada masa itu jugalah mak andam - makandam tidak menang tangan untuk mengabil semua tempahan yang telah dibuat setahun, atau sebulan awal sebelum majlis berlangsung. ade yang nk tem marah, ade yang nak hijau dan aje juga yang nak buat kelainan dengan emmilih tema pelik seperti hitam dan juga eklabu. pengantin rock katenye. tak pelah,jangan sebulan dua ejw duduk serumah pastu suami kelain, yang bini pon kelain. biaselah, memasing dah berkejaya, dan boleh hidup sendiri.
    macam tu jugaklah dengan cha n famili. memang tak menang tangan. terpakse lari-lari dan terpakse tolak sebab tak cukup kaki tangan. buakn tak mahu, tapi bagi peluang jugak lah dekat mak andam lain juga. dieorang pown bekerja juga. biarpon kali ni tempahan tak semeriah dulu, tapi kesibukannya tetap tak dapat nak tangkis. sentiasa sibuk. pakcik cha da 5 ari tak tido malam nk selesaikan masalah-masalah pengantin menjelang hari perkahwinan mereka. kali ini adew kelainan yang uncle cha tonjolkan. penggunaan bunga-bunga hidup seperti ros dan lili semakin diketengahkan. wow! satu yang sanagat menarik. dari pelamin sampailah ke bunga tangan pengantin kesemuanya bunga hidup. mungkin untuk special custemer jew kot n mgkin gak pakej yang custemer amik.
    dari hari rabu sampailah ke hari sabtu, keje uncle cha asyik pasang pelamin jew. kejab ke seremban, kejab ke lenggeng, kejab ke mantin, kejab ke sendayan. pendek kate, tak menang tangan lah buat keje tu. duit masok pown lagi r. kene tadah dengan besin r tu..hehehe. kejayaan  uncle cha dapat mencairkan hati ayah cha untuk membenarkan cha join perniagaan ini sebagai sambilan. memang setekat ni alhamdulillah, kalau cuti tu dapat la gak carik duit.
    pada minggu lepas, cha dapat siapkan sorang custemer untuk majlis bersejarahnye. custemer tu nikah pagi, tengah hari bersanding dan petang acara potong kek. pagi tu waktu nikah uncle cha yang makeup, lepas je siap makeup, uncle cha kene lari g lenggeng pulak untuk siapkan custemer yang lain. so cha ngn ma sis kene jaga pengantin ini supaya tak de sebarang masalah. selepas selesai sahaja majlis pernikahan, cha amik peranan untuk men'touchup' pengantin tersebut untuk majlis persandingannya pula. dengan menganbil tema tradisional mengenakan sepasang songket bunga tabur berwarna hitam manggis. ramai lah juga yang memuji hasil kerja cha. alhamdulillah. selepas acara tersebut dilangsungkan, pengantin sekali lagi menukar pakian untuk acara memotong kek dengan bertemakan ala inggeris. sekali lagi cha memainkan peranan untuk men'touchup' penagntin kepada tema yang lebih kepada ala2 inggeris.
    selepas selesai sahaja majlis berlangsung, cha dan sis terus berangkat untuk pulang kerumah kerana sudah terlalu penat. alhamdulillah, kerja cuti yang pertama cha sudah selesai. insyaallah, minggu ini cha akan berangkat ke lui timur di negeri sembilan untuk menyiapkan pengantin disana. cha harap para pembaca dapat mendokan kejayaan cha didalanm setiap bidang yang cha ceburi. amin.

    sebarang pertanyaan boleh menghubungi cha di:
         talefon bimbit - 0173248346
                      myspace - pinky_boyc@yahoo.com 
            yahoo messenger - pinky_boyc182@yahoo.com



  

Thursday, November 20, 2008

CHA really MISH HER so MUCH!!!
cinta antara kita tiada penghalangnya
walau akhir usia ku menyinta
dirimu ku hanya menunggumu
menyata kau cinta ku
KUKAN BERJANJI MENYINTA SAYANG....

Wednesday, November 19, 2008

F A S H I O N . S H O W

DIPLOMA SHOW JABATAN FESYEN UiTM PERAK
hurm..malam tu mmg grand bangat!!
ramai yang datang..
VIP is timbalan pengarah kampus pn kamsiah
special guest is student from KOLEJ KOMUNITI
n VVIP is our senior's parent
lebih dari 300 orng yang hadir
mendapat tajaan dari YB Raja Shah, Rahmath Jaya, n KiOS UiTM
tajaan seperti bunga, piala, bhan asas,n makanan
bermula lewat sedikit pada jam 9 malam
permulaan 20 design dari junior part 3(costume)
kemudian di selitkan dengan 10 design part 4(kasual)
selepas itu muncul 13 design dari part 5(songket islamik)
dan yang ditunggu part 6 seramai 44 designer dengan lebih dari 170 design diperagakan.
dengan menggunakan konsep masing2.
kemudaian acara berakhir pada jam 11 malam.
ape yang menariknyew tiada sebarang masalah berlaku sepanjang majlis dijalankan.
semua berjalan lancar sedangkan tiada latihan dijalankan pada petang tersebut.
hebat!!
model yang dipilih sungguh profesional.
dan selain itu, kami menjangkakn yang majlis akan tamat lewat jam 12 mlm tetapi akibat tiada sebarang masalah, majlis tamat dengan cepatnya.
dan kami adalah antara pasukan production yang terbaik yang pernah menjalankan diploma show jabatan fesyen.

Sunday, November 16, 2008

penjual TIKET anjeng!!!

kepada PENJAGA KAUNTER TIKET BUSH SERI ISKANDAR ,PERAK...
dun b DA ANJENG!!!
klu gaji RM3000, RM4000, RM5000...
n adew MASTER, PhD... tapew gak...
ni tak...stakat tak lepas SPM,
pastu gaji CIPUT!!!!
tak yah nk blagak...
MAKGUARD UiTM pown gaji RM4000..
pregai tak macam ko...
ni plak o stakat jual tiket g tak laku tu...
PLACOOOO!!!!!!
FUCKKK!!

Friday, November 14, 2008

S A N G A T . H A P P Y ! !

olalala...
bju cha dapat masok SHOW...
tak sabanyew nk WAT UNTUK SHOW!!..
huhu...
tahniah gak kat kekawn lain yang dapat masok!!
SAYANG CHU'OULZ!!!!

Friday, November 7, 2008

B E L I . M A K E U P . K A T . I P O H ! !

AKTIVITI

8.30pg       bangun dari tido
9.00pg       garak tunggu kater sawe
9.15pg       da jalan da..(beshnyew naik kwete)
10.30pg     sampai ipoh ( hani bawak cepat sangat 40km/j)
11.00pg     sesat nk carik GREENTOWN MALL
11.30pg     sampai GREENTOWN MALL
                      -shoping BULU MATA PALSU (30 set)
                      -shoping PUFF MAKEUP (4 set)
                      -shoping TISU MUKA (satu bunlde)
12.00tghari kua dari GREENTOWN MALL
12.30tghari nk g JUSCO
1.00ptg      sesat tak tau jalan
1.05ptg      jmpe kedai pengantin. tanye anew jual KRYOLAN
1.30ptg      g MEGO MALL
1.40ptg      da dapat KRYOLAN
1.50ptg      grak ke JUSCO
2.00ptg      sesat.wat keputusan nk g manew.
2.05ptg      keputusan baru kua. g IPOH PARADE
2.15ptg      sampai IPOH PARADE
2.20ptg      round seluruh kedai kasut kat PARADE
2.50ptg      beli eyeshadow kat ELIANTO
                     -eyeshadow wanew HITAM
                     -eyeshadow wanew HIJAU
                     -eyeshadow wanew COKLET
                     -eyeshadow wanew HIJAU MUDA
                     -casing eyeshadow
3.15ptg      g mamam kat MARRY BROWN
4.00ptg      g round 4 da last round.
5.00ptg      kua dari IPOH PARADE
6.00ptg      sesat lagi (pompuan bawak)buat firasat sendiri..
7.00ptg      baru jmpe jalan balik
8.00mlm    baru sampai UiTM PERAK.

Wednesday, November 5, 2008

DA JADI . BAKAL JADI . AKAN TERJADI

da abeh xsesment....
penat gilew larh arini...
pastu adew metin 4 fesyen show yg kami kene manage lg 2 minggu..
penat + penin + takot + gementar + sewonok + seday = GILEW!!!
pash ni xses
-pattern ( 10 November 2008)
-fashion parade ( 11 November 2008 )
-design ( 13 November 2008)
-diploma show~ fashion show (18 November 2008)
PASTU BAAALLLIIIIKKKK!!
CUTI SEM LORH!!!

ARGGHHHHHH....


ESOK XSESMENT ILLUSTRATION...

KEJE BANYAK TAK SIAP LAGI!!!

CANNEW NI?

C i T U . K U A . A W A L ! !

HUHU...
CHA KUA AWAL TADI..
HEHEHE...
HEBAT EN..
HOPE TAK REPEAT PAPER!!!
^_______^

Tuesday, November 4, 2008

P A P E R . C i T U

.T.A.K.O.T.

U i T M P E R A K

huhu...sangat besh dok kat uitm perak ni...bia pown diew agak jauh dari kepesatan bandar Ipoh..tapi kami warga UiTM Perak masih mampu hidp ngn VINCCI, M.N.G, GUESS, SEED, PRADA, DOLCE AND GABBANA, NOSE, n banyak lagi r..huhu...mg besh gak la klu shping kat Ipoh Parade n Jusco..huhu...tp KL maintain Haven r..huhu..kat sini pown banyak gak port2 leh wat rezeki melac...kat Polo, kat railway, kat Teluk Batik, kat Lumut ngn Abng2 Navy...mmg haven r...huhu...tu kisah luar UiTM..dalam UiTM lg r besh..hurm..kat kampus kami ni adew banyak fasility ang disediakan..k..cha citew satu persatu..
kat uitm perak ni ada 6 fakulti jew...iaitu FAKULTI SENILUKIS DAN SEN REKA, FAKULTI PENGURUSAN TEKNOLOGI PEJABAT, FAKULTI PENGURUSAN PERIAGAAN, FAKULTI PENGAJIAN AKAUN, FAKULTI MAKLUMAT DAN SAINS KUANTITATIF, dan FAKULTI SENIBINA PERACANAGAN DAN UKUR..fakulti Art n Design kat sini adew jabatan aASAS SENI, GRAFIK, FESYEN, FOTOGRAFI, SENI HALUS, dan CERAMIK..ha.klu nk tau pasal jabatan lain g lah lawati laman web ni http://www.perak.uitm.edu.my..kat/ situ macam pasal UiTM Perak adew...
past kat sini adew adew 5 bahagian kolej iaitu KOLEJ INDERA SAKTI, KLEJ INDERA MULIA, KOLEJ PASIR SALAK, KOLEJ CEMPAKA SARI, dan KOLEJ SERI MANJONG (non-resident)..kemudian setipa kolej ini dibehgika kepada dua kolej iaitu bagi Kolej Indera Sakti ialah BLOK ANGSANA bagi penghuni wanita manakala BLOK BIDARA pula didominasi oleh pelajar lelaki. Kolej Indera Mulia pula BLOK TERATAI, BLOK MELATI, BLOK KEKWA, dan BLOK CEMPAKA. bagi Kolej Cempaka Sari pula ialah BLOK DAHLIA, BLOK BAKAWALI dan BLOK ANGGERIK. manakala bagi Kolej Pasir Salak pula mempunyai BLOK DAMAR dan BLOK CEMARA. dan bagi pelajar ang tidak mendapat kolej akan ditempatkan diluar UiTM dan pengurusan bagi mereka ini ialah KOLEJ SERI MANJUNG.
hurm..kat sini adew macam2 tempat untumenjamu selera..huhu...sangat besh2 lak tu..kamt sini adew UPTOWN UiTM PERAK, DOWNTOWN UiTM PERAK, MEDAN SELERA BUKIT AMAN UiTM PERAK, FOYER FSPU ngan KIOS MANIS-MANIS..sume tempat ni adew kelebihan masing2..kat uptown banytak sediakan makanan untuk tengah har yang berlauk dan bernasi biase atau wng cakap nasi campur..slain tu kat uptown gak adew char kueh tiow..memang besh glew babi...ngn air buah gelas besa...memang besh gilew..kat downtown lak adew nasik ayam, ownag jual burger, n adew nasi campur waktu malam..kat bukit aman bisew jew tp adew disediakan menu wester food..nyum3...sedap...kat kios lak adew karipap panas, bubur perak, ngn ais jagung..sedap wow...besh la...da r hargenyew pown mura..owng cakap kenyang r klu dk kat uitm ni..hehehe...
hurm...kat sini tread mark yang adew is bangunan pengurusan kami dan juga kolej teratai...sbb sangat hebat dan menarik perhatian..klu ownag tengok jew kami punyew pejabat pengurusan..tros akan cakap UiTM Perak..sbb bangunan tu berbentuk semi-bulatan..n dekorasi yang dipenuhi dengan tingkap-tingkap kaca..dan dihadapan pejabat tersebut terdapat lanskap yang begitu kemas dan cantik..
buat mase sekrang ni, banyak perubahan dan naik taraf sedang dijalankan bagi menambah bilangan blok fakulti, membuat kedai buku, menambah besarkan padang UiTM untuk KARISMA, membuat dewan, dan macam2 lagi r..memang da bertambah besa UiTM Perak sekarang..dan untuk pengatahuan umum, UiTM Perak telah banyak memenangi pertandingan diperingkat Universiti dan juga peringkat Awam dan antarbangsa..dan UiTM Perak juga telah melahirkan ramai graduan yang berjaya..antaranya pereka2 fesyen muda seperti  Zery Zambri, Hatta Dolmat, Khairul Sufi dan ramai lagi...dan ada diantara mereka balik kembali ke UiTM Perak sebagai pensyarah...hebat en..hehehe...
cinta cha kat UiTM Perak sangat besar ngn keadaan sekelilingnye yang indah dan klu baly digri nntipown nk amik kat sini..tp digri cha tadew kat sini...seday...tapew..cha akan kenang UiTM Perak wat selame2nyew..

Sunday, November 2, 2008

L A H A N A T ( DAK GAY UiTM )

mungkin blog ni bukan tempat untuk lepaskan geram kat sesape...tp kalau da tak tau nk lepaskan kat manew...blog ni pown jadilah...sape tak sakit hati kalau bende ni tak melibatkan ownag lain selain cha dan kekawan..huh...da tak tahan r perangai mamat lahanat tu...yub...memang tak dinafikan lah diew memang hawt...bagi kekawan cha larh..hurm...puteh..anak ownag kaye...mgkin ade lil bit pandai lah...kot...huhu...tp perangai kalah budak2 umo 12 tahun...ma lil sista pown tak perangai camtu...kisahnyew bermula camni...babi ( mamat in da story ) ni memang da ternyata, n terang lagi bersuloh yang diew ni GAY..n da banyak mulot cakap da about that babi...da pown sosial hidop dew sangat la pelix...owng KL r ktekan...diew tu owang KL kuno!!...huhu..mg kuno pown..da tau diri tu gay cover r skit ngn COVERGIRL..hehehe...ni tak.terang2 nk tunjukkan kat owng yg diew GAY...pastu kami ni plak jenis menghanjing..(sebenarnye ske kt budak tu)..1 day tu cha adew terdenga citer tentang keGAYan diew tu...n peranan diew as a bottom..hurm..bf diew pown dak sni gak...adew la encem menw pown...encem lagi mak ayam cha..hahaha...da tau pasal dew.mle r nk wat kontroversi...pastu..1 ari tu kami sume g lah mamam ramai2 kat uptown pash klas...sedang sedang cite2 smbil mamam..dak GAY ni lalu..he mule r stat nk menghanjing....tetibe tekeluar plak dari ulot cha ni word "BESH EN JADI BOTTOM"...tros da2 ni jawab "BESH2!!!"..huhu..hangn r babi tu..tp memule diew ok jew...pastiu smpai jew diew lalu kat depan kami.cha ulang balik dat word...pastu ngn beraninyew diew g kat ami n sound...hahaha..cuak gak..tp ala...budak kecik...so lawn jew la...diew tanyew la..apew yg cha tak puash ati..cha ckp lar kat diew yg cha tak penah tau pown pasal diew n tak nk tau pown pasal diew napew lak cha pewlu tak puash ati rite...tu la dinamekan BABi!!..hurm..da r sume pandang jew kat kami..malu aew gak la..tp kami profesyenal..tamoo gado..diew jew lelebih..pastu dtg ma fwen diew tros sound dak tu then diew bla...huhu..semenjak aritu..dak tu mmg berapi jew ngn cha..lalala...pastu baru2 ni kekawan cha bg tau..dak tu da start kacodiew owng..tiap malam mesti diew off kn elektrik kat blox kekwan cha...macam LAHANAT en perangai diew..pastu diew letak tong sapah kat depan bilik r...sepak pintu bilik...n benyak lagi bende yang diew wat...pastu sampaila 1 ari tu...ma fwen ni memang jenis menghanjingkan ownag tahap dewa punye la...hahaha..tiap kami dak babi tu lalu ma fwen ni akan panil dak tu ngn nme SWETY TWITY..hehehe...sb dak babi tu memang sangat comel..lalalla...pastu mgkn da terlalu hangit ot..diew teros serang kawa cha..diew tanyew..apew yg ko tak puas ati ngn aku..pastu kawan cha ni ckp blik..yang ko terase ngn nme tu napew...pastu nk tau tak diew jawab pew...TU MEMANG NAME AKU..hahaha...nmpak sangat diew nk cover...dasar babi...memang r camtu...hahaha...babi!!!...pastu kawan cha ni sempat lagi wat lawak...sedang mamat babi ni mengomel sowang..ma fwen ni tetibe bersuara...DARI PADA AKU LAYAN KO BAIK AKU MINUM AIR..KERING TEKAK AKU..hahaha.habis satu bilik tu elak besa..dak babi ni tetap tak puas ati..diew g kat ma fwen ni terus diew tolak..then yg besh nyew bilik tu aew PRESIDENT MPP UITM..diew pown ckp la kat ma fwen ni...bia diew nk wat apew pown..jgn balas pape...sbb nnt diew sowg jew yang kene...hahaha...lagi  menyira gilew babi tahap cian khinzir sumenyew...huhu...then diew mmg tak puas ati lagi..diew masok kat dlm bilik u smabil tendang amari ma fwen..n ynag paling besnyew sume enghuni bilk tu wat tak tau je ngn apew yng berlaku...adew yg tengah jait baju...adew yan sedang mnum.adew yang tengah study..adew yang engah bownag ngn FOn..hehehe..klaka sangat...pastu ma fwen ni mgkin da tak tahan...iew jerit kat budak ni suaye kua dari bilk tu sakang gak..klu ak diew akan report kat UNIT KOLEJ..teros dak tu kua.hahaha..kekawan dak babi tu pown dew gak suwo diew mintak maaf kat kami..tp diew wa tak tau jew..n diew siap adew wat gutan lagi..sib baik kami ni baik.klu tak.da wat report polis da..n cha pasti..next sem gewenti ew da tak nk study kat sini da..sbb tensyen nn kami..huhu...CIAN KAT BABI TU!!

S U S A H N Y E W ! ! !

hurm..ola guyz...ya ALLAH..hanye tuhan jew yang tau kesusahan menjawab paper BEL311 tadi..macam tuttt...penin2...td masew jawab paper tu tadi...otak mmg blur gilew...hurm..tatau la nape...mgkn terlalu pk kan sangat kesusahannye ot...hurm...ni pown pening tak ok2 lagi nih...hurm..mama...nk balik...da r banyak kje tak wat lg ni...patter skirt tak sentuh pown lagi...pastu kerje2 ilustration semu yng cha buat ilang..adoi...nex wek da la nk xses...penin...sangat penin...hurm..da r duit pown tadew ni...woh..lpe lak..pg tadi ayah da msaokkan duit..huhu..leh r bli brng untuk xsaiment yg tak siap2 tu...hurm..berbalik pasal BEL td...hadoi...da r kami 1st batch yang gne nuw format...pastu msew klas lect xdpt nk wat rujukan sbb yg diew adew sumenyew fomat lmaew...lalalala...lg r kami bertambah penin..hope BEL lulus r...dapat sikit pon tapew...jnji lulus...hurm...amin....