There was an error in this gadget

Tuesday, November 4, 2008

U i T M P E R A K

huhu...sangat besh dok kat uitm perak ni...bia pown diew agak jauh dari kepesatan bandar Ipoh..tapi kami warga UiTM Perak masih mampu hidp ngn VINCCI, M.N.G, GUESS, SEED, PRADA, DOLCE AND GABBANA, NOSE, n banyak lagi r..huhu...mg besh gak la klu shping kat Ipoh Parade n Jusco..huhu...tp KL maintain Haven r..huhu..kat sini pown banyak gak port2 leh wat rezeki melac...kat Polo, kat railway, kat Teluk Batik, kat Lumut ngn Abng2 Navy...mmg haven r...huhu...tu kisah luar UiTM..dalam UiTM lg r besh..hurm..kat kampus kami ni adew banyak fasility ang disediakan..k..cha citew satu persatu..
kat uitm perak ni ada 6 fakulti jew...iaitu FAKULTI SENILUKIS DAN SEN REKA, FAKULTI PENGURUSAN TEKNOLOGI PEJABAT, FAKULTI PENGURUSAN PERIAGAAN, FAKULTI PENGAJIAN AKAUN, FAKULTI MAKLUMAT DAN SAINS KUANTITATIF, dan FAKULTI SENIBINA PERACANAGAN DAN UKUR..fakulti Art n Design kat sini adew jabatan aASAS SENI, GRAFIK, FESYEN, FOTOGRAFI, SENI HALUS, dan CERAMIK..ha.klu nk tau pasal jabatan lain g lah lawati laman web ni http://www.perak.uitm.edu.my..kat/ situ macam pasal UiTM Perak adew...
past kat sini adew adew 5 bahagian kolej iaitu KOLEJ INDERA SAKTI, KLEJ INDERA MULIA, KOLEJ PASIR SALAK, KOLEJ CEMPAKA SARI, dan KOLEJ SERI MANJONG (non-resident)..kemudian setipa kolej ini dibehgika kepada dua kolej iaitu bagi Kolej Indera Sakti ialah BLOK ANGSANA bagi penghuni wanita manakala BLOK BIDARA pula didominasi oleh pelajar lelaki. Kolej Indera Mulia pula BLOK TERATAI, BLOK MELATI, BLOK KEKWA, dan BLOK CEMPAKA. bagi Kolej Cempaka Sari pula ialah BLOK DAHLIA, BLOK BAKAWALI dan BLOK ANGGERIK. manakala bagi Kolej Pasir Salak pula mempunyai BLOK DAMAR dan BLOK CEMARA. dan bagi pelajar ang tidak mendapat kolej akan ditempatkan diluar UiTM dan pengurusan bagi mereka ini ialah KOLEJ SERI MANJUNG.
hurm..kat sini adew macam2 tempat untumenjamu selera..huhu...sangat besh2 lak tu..kamt sini adew UPTOWN UiTM PERAK, DOWNTOWN UiTM PERAK, MEDAN SELERA BUKIT AMAN UiTM PERAK, FOYER FSPU ngan KIOS MANIS-MANIS..sume tempat ni adew kelebihan masing2..kat uptown banytak sediakan makanan untuk tengah har yang berlauk dan bernasi biase atau wng cakap nasi campur..slain tu kat uptown gak adew char kueh tiow..memang besh glew babi...ngn air buah gelas besa...memang besh gilew..kat downtown lak adew nasik ayam, ownag jual burger, n adew nasi campur waktu malam..kat bukit aman bisew jew tp adew disediakan menu wester food..nyum3...sedap...kat kios lak adew karipap panas, bubur perak, ngn ais jagung..sedap wow...besh la...da r hargenyew pown mura..owng cakap kenyang r klu dk kat uitm ni..hehehe...
hurm...kat sini tread mark yang adew is bangunan pengurusan kami dan juga kolej teratai...sbb sangat hebat dan menarik perhatian..klu ownag tengok jew kami punyew pejabat pengurusan..tros akan cakap UiTM Perak..sbb bangunan tu berbentuk semi-bulatan..n dekorasi yang dipenuhi dengan tingkap-tingkap kaca..dan dihadapan pejabat tersebut terdapat lanskap yang begitu kemas dan cantik..
buat mase sekrang ni, banyak perubahan dan naik taraf sedang dijalankan bagi menambah bilangan blok fakulti, membuat kedai buku, menambah besarkan padang UiTM untuk KARISMA, membuat dewan, dan macam2 lagi r..memang da bertambah besa UiTM Perak sekarang..dan untuk pengatahuan umum, UiTM Perak telah banyak memenangi pertandingan diperingkat Universiti dan juga peringkat Awam dan antarbangsa..dan UiTM Perak juga telah melahirkan ramai graduan yang berjaya..antaranya pereka2 fesyen muda seperti  Zery Zambri, Hatta Dolmat, Khairul Sufi dan ramai lagi...dan ada diantara mereka balik kembali ke UiTM Perak sebagai pensyarah...hebat en..hehehe...
cinta cha kat UiTM Perak sangat besar ngn keadaan sekelilingnye yang indah dan klu baly digri nntipown nk amik kat sini..tp digri cha tadew kat sini...seday...tapew..cha akan kenang UiTM Perak wat selame2nyew..

No comments: